SBTi потвърди намалените емисии на парникови газове в производството на LG

LG

От LG Electronics (LG) обявиха, че стратегията им за намаляване на емисиите на парникови газове в целия процес от производството до употребата до 2030 г. е независимо прегледана и потвърдена от експерта по климата SBTi. По-рано тази година от световния лидер и технологичен новатор в потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди обявиха плановете за намаляване на общото количество директни емисии на парникови газове в съответствие с Business Ambition за 1.5°C.

За да постигне обещанието си за нулеви въглеродни емисии, установено през 2019 г., планът на LG призовава за намаляване на общото количество директни емисии на парникови газове на първия етап. Следващата стъпка включва насочване към непреки парникови газове, генерирани по време на производствения процес, които са с 50% повече в сравнение със стандартите за 2017 година. А след това LG очаква да намали емисиите на парникови газове до 20% в етапа на използване на продукта.

Ангажиментът на LG към околната среда беше допълнително демонстриран на организираната от Carbon Trust конференция Route to Net Zero: Asia миналия месец. LG продуктите бяха оценени заради тяхната ефективност при намаляване на емисиите на въглероден диоксид (CO2) в домакинствата и минимизиране на потреблението на вода с цел да се сведе до минимум продуктовият отпечатък върху околната среда.

В рамките на наскоро представената инициатива за нулево отрицателно въздействие върху околната среда, LG планира да създаде повече производствени обекти, които оказват положително въздействие върху природата. Намерението на компанията е да намали използването на пластмаса на нефтохимическа основа, като въведе до 600 000 тона рециклирана пластмаса в производствения си процес до 2030 г. и почти удвои възстановяването на електронни отпадъци до 8 милиона тона през същата година.

Според  Ким Джун-хо, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Центъра за управление на качеството на LG Electronics, компанията е твърдо ангажирана с реализирането на въглеродна неутралност и нетни нулеви емисии.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст