Ученички намериха портфейл с пари в Търговище и го върнаха

портофел

Ученичките бяха приети от главен инспектор Светлин Петев – началник на Районно управление-Търговище, който им връчи благодарствени грамоти.

На 30 октомври двете приятелки, разхождайки се в централната част на Търговище, се натъкнали на паднал на земята мъжки кожен портфейл, съдържащ сумата от 400 лв. и документи за самоличност на собственика, който работел в чужбина и се върнал в страната за кратко.

Двете ученички веднага отишли в полицията и предали вещта на дежурен служител. Полицейските служители своевременно установили собственика и му върнали портфейла. Младият мъж сърдечно е благодарил на момичетата за хубавия им жест, споделяйки, че по-голямото му притеснение било за евентуално изгубените документи.

Гл. инспектор Светлин Петев връчи на осмокласничките Габриела Иванова и Мария Стоянова грамоти с благодарност за проявената от тях висока гражданска отговорност и доблест. Началникът на РУ-Търговище подчерта, че постъпката им е достойна за уважение, и им пожела да продължават с поведението си да дават добър пример на своите съученици и приятели.

От областната дирекция на МВР е изпратено благодарствено писмо и до директора на учебното заведение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст