ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зеленият сертификат поставил 94% от ресторантьорския бранш на колене

празно заведение

Две седмици след въвеждането на зеления сертификат 94% от ресторантьорския бранш е поставен на колене, твърдят ресторантьорски асоциации. "Условията по въвеждането му, нямащи нищо общо с това, което бе обещано от служебното правителство към бизнеса, вече принуди хиляди собственици в цялата страна да затворят своите обекти", се казва в позиция на СЗБ и БАЗ.

От бранша настояват за спешни действия  от страна на държавата. Едно от тях е издаване на сертификати при положителен тест за антитела. Другите искания са въвеждане на зелени сертификати за всички търговски обекти, държавни и общински служители, зелените сертификати да важат само когато страната ни е в тъмночервена зона на заболеваемост, както и разрешаване на проблемите с хора, на които заради придружаващи заболявания, не е препоръчително поставянето на ваксина.

"Не ни интересува колко ви е страх да вземете едно или друго решение, което знаете, че е правилно, но нямате интереси, лични интереси да го направите. Имате пет точки за изпълнение. Три от тях на томбола да изтеглите, ще спасите хиляди хора, заети в сектор туризъм. Очакваме действия, дами и господа, а не поредното тупане на топката. А дали ние имаме механизъм да ви противодействаме – да, отново можем да излезем на протест. Вероятно в по-различна форма, тъй като "разходките по центъра" изглежда не дават резултат, а във вашите очи те не са заплаха. Дали ще го направим сега – не, няма. Няма да организираме нито един протест седмица преди изборите, защото вие отново ще кажете, че е политически. А знаете ли как звучи това в ушите на собственик на фалиращо заведение? Знаете ли как звучи това в ушите на барман, сервитьор, готвач? Цинично, разбира се! Никога повече не си позволявайте да квалифицирате протести на бизнеса, протести с конкретни икономически искания, като политически", се казва още в позицията на СЗБ и БАЗ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст