ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Bitcoin с нов рекорд

биткойн

Крипто пазарът изживява поредния си дневен бум. Bitcoin и етерът са нови рекорди. В ранната търговия биткойнът достигна стойност от 68 525,84 долара, а етерът – 4 839,92 долара.  Към 9:35 часа българско време цените на двата дигитални токена се понижиха леко до съответно 67 948,39 долара и 4 810,04 долара, показват данните на Coindesk. Стойността и на двете криптовалути е нараснала с над 70% спрямо долара от началото на октомври.

„Имаме усещането, че пазарът се е променил“, коментира Матю Диб, главен оперативен директор в базирания в Сингапур мениджър на крипто активи Stack Funds. Той визира рязкото нарастване на търсенето на дигитални монети от големите инвеститори и дори от пенсионните фондове. Според него хората започват разбират, че липсата на поне малка инвестиция в този клас активи не е нещо добро в дългосрочен план, което ги кара да влагат средства дори при настоящата висока цена.

От началото на година средствата, насочени към биткойн продукти и фондове, са достигнали рекордните 6.4 млрд. долара, сочат данни на CoinShares. „Крипто е мястото за бързи пари“, каза Крис Уестън от Pepperstone. „Повечето клиенти имат дълги позиции, като при етера такива са 79% от отворените позиции. Усещам, че скоро ще стигнем 5 хил. долара“, каза той.

Някои анализатори обаче предупреждават за завишена краткосрочна несигурност при биткойна, тъй като цената за финансирането на дългите позиции е нараснала през последните дни. Понякога това предвещава корекция. По данни на CoinMarketCap в момента стойността на целия пазар на криптовалути възлиза на около 2,94 трлн. долара.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст