ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кандидат за премиер, отдалечен от ГЕРБ, като Герджиков

Бойко Борисов

Ако резултатите от парламентарните избори са такива, каквито ги дават социолозите, ще предложа кандидат за премиер, отдалечен от ГЕРБ, подобно на Герджиков. Такъв премиер ще предложа и ще му възложа да отиде да разговаря с партиите. Това каза пред БТВ лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов. 

"Ще гледам да отиде и да разговаря с всички партии. Ще задържим с една седмица мандата, за да се проведат разговорите. Хората ни казват – и без Радев не може, но и без Борисов не може. Значи не трябва да се чегърта – нито ние него, нито той нас. Ако не се водим от егото, трябва да кажем – дайте поне за шест месеца да преодолеем омразата, за да преживеем зимата", заяви Борисов.

"Хаосът е тотален и пълен навсякъде, дори и с машините, с флашките. Машините заминали в чужбина, не се знае къде… Хаосът е пълен, ошашавихме хората. Миналата събота отидохме и казахме за 228 машини. Радев е назначил Рашков да организира изборите. Трябваше Радев да му е взел оставката, да беше сложил някой честен човек, който да отиде да прибере всички машини, да сложи полиция, държавата да си ги купи да са сто процента нейни, там в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките – под брой, под опис", посочи лидерът на ГЕРБ. 

"Две седмици говорихме за контролните разписки за изборите, защото видяхме, че ще се фалшифицират изборите. И предишните избори бяха фалшифицирани. Можеш ли да дадеш изборите на една частна компания и на четирима души, единият от които е много приближен на Бойко Рашков? От събота им казваме да проверят машините – вече вицове излязоха за тях", добави Бойко Борисов. 

Според него няма вариант да не признаят изборите, защото това вече нямало никакво значение. "Радев наложи така омраза и хаос в държавата, че вече не знам как ще се оправим. Още преди година ви предупредих какво ще се случи. Първо червената лампичка светна, когато преди дни Европейската банка за възстановяване и развитие намали прогнозата за растежа на България. Това не е ли шамар за Кирил и Асен – уж успешните министри на Радев? Според ЕК възстановяването на икономиката ни се отлага заради ниската степен на ваксинация и високите цени на електроенергия. Дадохме на правителството модел за връщане към старите цени, още чакаме да ни се обадят", посочи бившият премиер.

"Моделът на ГЕРБ е 10 години 70-80 лева цена на тока, моделът "Радев" е 380 лева цена на тока – 3-4 пъти по-скъп ток. И дървата поскъпнаха. Да не би дървата да станаха по-малко или секачите да вземат повече пари? Нима въглищата поскъпнаха, нима се повишиха заплатите на миньорите? Откъде-накъде поскъпва токът?   Добре, че построихме "Балкански поток" – не дадохме да ни заобиколят Гърция и Турция. На "Балкански поток" поставихме най-добрите американски компресори и си гарантирахме 15 млрд. кубически метра транзит. От транзитни такси ще има 25-30 млрд. лева печалба за България. Едновременно започнахме и интерконектора с Гърция. След проведен от нас честен търг го спечелиха две гръцки компании. Едната да доставя тръбите по гръцката връзка, а другата – да го строи. Инвестирахме половин милиард в Гърция и за тази Нова година щеше да стане. Често ходех на инспекции, но оттогава никой не е стъпвал там. Христо Иванов и всички тези лъжци говорят за азерски газ. Но той не се докарва в джобове, трябва да дойде по конектора. На 31 декември трябваше да тръгне и азерски, и американски газ. Надявам се да стане", продължи Борисов с хвалбите на собственото си управление и критиките към слежебното правителство и президента.

Той коментира и новата порция снимки от спалнята му. "Това е един гнусен компромат, който се опитаха пак да пуснат. Най-циничното е заснемат шкафче, когато ме няма, и след това ме заснемат, когато спя. Няма нито една снимка с шкафчето и мен. Няма да коментирам повече темата, няма да доставя удоволствие на воайора Радев, който обикаляше с дрона да ми снима спалнята", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той отрече твърденията на министри от служебното правителство, че има незаконно строителство и корупционни практики при строителството на магистрала "Хемус". "Ин хаус процедурата е разрешена от Европейската комисия. На юг направихме "Тракия", "Марица", "Струма", "Люлин" и започнахме ударно с ин хаус процедури, за да има магистрала "Хемус" и магистрала "София- Видин" до края на 2024 година и да вдигнем Северна и Северозападна България", обясни бившият премиер.

"Надявам се до края на зимата да оживеем, днес имаме 199 починали. В последните 7 дни имаме 1101 българи, които няма да дочакат нито да се променим, нито да се оправим. В момента има 165 761 българи под особен режим – карантинирани и с активни случаи. Как ще гласуват тези хора? Питайте този, който отговаря и който цяла седмица ми бучи за "Хемус" – Рашков. Негова работа е да отговаря за изборите", нападна Борисов вътрешния министър. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст