ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нидерландия въвежда частичен локдаун

амстердам

Нидерландия ще наложи частично затваряне в опит да овладее пандемията от събота, 13 ноември.  Баровете, ресторантите и магазините, които не продават стоки от първа необходимост, ще затварят в 19 часа. Спортните състезания ще бъдат без публика. Училищата, театрите и кината остават отворени.

Властите обявиха, че мерките ще са в сила поне три седмици. Те призоваха работодателите да вземат мерки  и по възможност да се работи от вкъщи. 

Броят на случаите на коронавирус в страната с население 17,5 милиона души нараства бързо от края на септември. В четвъртък беше регистриран антирекорд от около 16 300 броя за 24 часа.

Около 85% от възрастните в Нидерландия са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Досега бустерни дози се даваха само на малка група хора със слаба имунна система, а през декември те ще бъдат предложени на хора на възраст над 80 години.

Правителството на Австрия пък увеличи заплахите за налагане на карантинни мерки за хората, които не са ваксинирани. Канцлерът Александър Шаленберг определи нивото на ваксинация в страната, което е около 65 процента, като "срамно ниско" и отново призова австрийците да се ваксинират.

Броят на новите случаи на вируса в Австрия отново се покачи до рекордни равнища. Според властите за последното денонощие са регистрирани 11 975 заразявания. Ситуацията в болниците и клиниките е тежка, а лекари и медицински сестри призовават за по-строги мерки. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст