ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП-София: Резултатите ни са катастрофални

Калоян Паргов

​Изпълнителното бюро на БСП – София оценява получените резултати на БСП на предсрочните парламентарни избори на 14-и ноември като катастрофални. Смятаме, че в момента реално е заплашено бъдещото съществуване на партията, тъй като тя се превръща в ненужна политическа сила. Това алармираха от пресцентъра на Градския съвет на партията в столицата.

"Необходими са радикални реформи и кардинални промени, които да оздравят БСП, да определят бъдещето на левите, социалистическите идеи у нас. Това е жизненоважно както за БСП, така и за България. Предстои ни много работа, която трябва да осъществим в условията на тежка епидемиологична криза, на икономически и социални противоречия, на раздирано от разногласия общество, на търсене на път и посока, на унизено национално самочувствие", пишат от столичната организация на партията.

"Но ние, българските социалисти, имаме и още една важна задача – да гарантираме започналата, благодарение на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, промяна на страната като демократична, свободна и правова държава. В края на седмицата предстои втори тур от президентските избори, от който зависи дали България ще продължи по пътя на новия възход. Румен Радев и Илияна Йотова доказаха, че са достойните президент и вицепрезидент, че са истински държавници, които се вълнуват и съпреживяват грижите и неволите на българските граждани. Ето защо на 21-ви ноември е нужна пълна мобилизация, за да гарантираме, че Румен Радев и Илияна Йотова ще продължат успешно своята държавнотворческа мисия", призовават столичните социалисти.

"Ние, членовете на Изпълнителното бюро на БСП – София призоваваме социалистите, симпатизантите и всички български граждани да подкрепят със своя глас нашите кандидати Румен Радев и Илияна Йотова на втория тур за втори мандат", казват още от софийската структура.

По думите им България заслужава да възвърне своя икономически, културен и социален възход.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст