ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министрите обсъждат удължаване на извънредната епидемична обстановка

Министерски съвет сграда

Служебното правителство ще заседава днес. В предварителния дневен ред има 26 точки.

Очаква се министрите да обсъдят решение за удължаване с четири до шест месеца на извънредната епидемична обстановка у нас заради коронавируса.

Ще се измени Решение № 416 на Министерския съвет от 2010 г. за назначаване на членове на управителния съвет на Държавния фонд за гарантиране устойчивостта на държавната пенсионна система. Вносител е министърът на финансите.

Правителството ще направи промени в бюджета на Министерството на икономиката за 2021 г. във връзка с увеличаване капитала на търговско дружество и ще одобри проект на решение за увеличение на акционерното участие на държавата в капитала на „СОФИЯ ТЕХ ПАРК“ АД – София. Вносител е министърът на икономиката.

Ще се обсъди одобряването на участието на България с национален щанд на Международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинароство  „ЗЕЛЕНА СЕДМИЦА БЕРЛИН 2022", което ще се проведе от 21 до 30 януари  2022 Г. в Берлин. Вносител е министърът на земеделието, храните и горите.

Министрите ще одобрят внесените от  министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията промени в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина.

Ще вземе решение за одобряване проект на Договор между правителството на България и Община Бургас за финансиране изграждането на елементи от техническата инфраструктура – публична общинска собственост, и проект на договор между правителството на България и  „Тивекс“ ООД за изпълнение на инвестиционен проект  „Изграждане на производствено-складова база и разширяване на производствения капацитет – Бургас. Вносител е министърът на икономиката.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст