ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Даниел Лорер ще е номинацията за външен министър

Даниел Лорер

Служебният министър Николай Денков вероятно ще е кандидатурата за просветен министър в правителство с мандата на "Продължаваме промяната". С него са водени неофициални разговори, потвърди Даниел Лорер от ПП. Лорер ще е номинацията за външен министър.

"Направихме първата совалка, първата стъпка е направена. Имаме усещане за скромност и обраност както в нашия отбор, така и в този на нашите бъдещи коалиционни партньори. Това отваря перспективи", посочи политикът по повод първите проведени срещи на ПП с „Демократична България”, БСП и „Има такъв народ“ за съставяне на кабинет. Същинските преговорите ще бъдат открити и ще се излъчват онлайн, за да има пълна прозрачност. "Нашата надежда е това да се случи от средата на другата седмица. Всяка една от страните подготвя отборите, които ще преговарят", уточни Лорер пред bTV.

По думите му не са чули никой от тези партии да се противопоставя Кирил Петков да е премиер. В „Продължаваме промяната“ са обсъждали имена на министри и никога не са го крили – както за номинацията на Николай Събев за транспортен министър, така и за кандидатурата на Лорер за оглавяване на Министерството на външните работи, което Кирил Петков е споделил в негово интервю. Това обаче били само идеи, а крайните решения ще се вземат в процеса на преговорите с останалите партии. Водени са и разговори със служебния министър на образованието проф. Николай Денков да запази поста си и в бъдещото правителство, а той се отнасял "със симпатия към идеята“. 

На въпроса дали са обсъждали имена на министри от партиите, с които ПП преговаря и ще оглави ли например Христо Иванов правосъдното министерство, Лорер отговори: "Не ни се иска да раздаваме министерства, преди да се съгласим какво правим по отделните теми."

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст