ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Александровска” уволни проф. Борис Богов и като лекар

директорът на Александровска болница проф. Борис Богов

Известният нефролог от Александровска болница проф. Борис Богов е уволнен и като лекар. 

За изненадващото освобождаване мотиви не са посочени. Запознати съобщиха, че в петък професорът е бил извикан от ръководството и му е даден за подписване документ, според който дори няма предизвестие за уволнението.

Лекари от "Александровска" твърдят, че проф. Богов е отказал да подпише документа, и вероятно адвокатите му ще оспорват уволнението.

Самият професор не бе открит за коментар, предадоха от "24 часа". Все още няма и официално обяснение от ръководството на "Александровска".

Уволнението беше очаквано, продължава изчегъртването, казаха още колегите на нефролога.

Още в първите дни на поста служебният министър Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в Александровска болница, където проф. Богов беше директор, формално заради сигнал на един от членовете на борда доц. Александър Оскар, който през последните 4 години беше в управлението на лечебното заведение.

На 13 септември беше уволнен и бившият шеф на спешната болница "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той самият съобщи за неочакваното си уволнение във Фейсбук, където написа: "Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!",

Балтов беше освободен от поста на директор заради нарушения, установени от проверка на НЗОК в лечебното заведение, а за директор бе назначен проф. Иван Поромански.

Той обясни, че е научил от медиите за уволнението си.

По думите му нито една от причините, посочени за неговото уволнение, не са доказани, а именно, че след извършена проверка са установени неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лева.

"Категорично смятам, че имаше един сценарий, който се развиваше още в началото, когато Кацаров взе поста", подчерта Балтов.

Той е уволнен дисциплинарно от "Пирогов" в качеството си на "лекар, ортопедия и травматология".

През юли ръководството на спешната болницата беше сменено от здравния министър Стойчо Кацаров с мотива за извършени злоупотреби и точене на Здравната каса.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст