ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Оцелелите при инцидента с автобуса са в стабилно състояние

умбалсм пирогов

Оцелелите при тежкия инцидент с автобус, пътуващ за Република Северна Македония, са в стабилно състояние и няма опасност за живота им, каза директорът на "Пирогов" проф. Иван Поромански пред журналисти. Предстои и обработка на раните, може и да се наложат някои оперативни интервенции.

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи заяви, че е имало бърза реакция от страна на българските здравни власти, на пострадалите е оказана навременна първа помощ и те са стабилизирани.

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев уточни, че пътуващите в автобуса не са били само от Скопие, а оцелелите са успели да разбият един от прозорците и така са се спасили. Автобусът е пътувал с туристическа цел, туроператорът е организирал често пътувания по дестинацията Скопие – Истанбул – Скопие. Заев, който ще се види с премиера Стефан Янев, изрази благодарност на българските власти, че го държат в течение и за детайлната информация по случая.

За причините за катастрофата македонският премиер подчерта, че трябва да се произнесат компетентните служби.

В "Пирогов", където са настанени седемте оцелели при тежкия инцидент с автобуса, днес бяха и премиерът Стефан Янев, и българският външен министър Светлан Стоев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст