ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Подменят указателните табели с новото работно време на „синята зона“

Синя зона

Центърът за градска мобилност ще подмени близо 700 указателни табели с новото работно време на зоната за платено паркиране. То влиза в сила от 1 декември тази година. 

С решение на Столичния общински съвет от тази дата  „синя зона“ вече ще включва новия участък от бул. „Дондуков“ до бул. „Сливница“ и бул. „Данаил Николаев“.  На изток границата ще стига до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, а на запад – до ул. „Опълченска“.
Работното време  на „синя зона“ също се променя: от понеделник до петък  и в събота,  то ще важи за периода от 08.30 ч. до 20.00 часа.
До 1 декември работното време е  от 08.30 ч. до 19.30 ч. в работните дни, а в събота – от 10 ч. до 18 часа.
Тази събота – 27 ноември, офисите на Центърът за градска мобилност за платено локално паркиране ще работят извънредно.

Всеки от живущите в „синята зона“, който иска да получи  винетен стикер може да подаде документи.  Софиянците в участъците от зоната, която до момента е била „зелена“ и става „синя“ и  имат отдавна издадени стикери до тяхното изтичане, не е необходимо да доплащат.

Припомняме, че в края на октомври Столичният общински съвет прие доклада за разширяването на синята зона за платено паркиране в София. Предложението на ГЕРБ и ВМРО бе прието с 34 гласа "за", 4 "против" и 19 "въздържал се".

Промените в тази наредба "разпоредиха" разширяване на зелена зона в квартал "Зона Б-19" и разширяване на синя зона за сметка на обхвата на зелена зона. С промяната паркоместата в по-скъпата синя зона, които сега са 5195, се увеличават със 7226, а в зелената – с още 550. Очакваният приход от промените е 6 млн. лева годишно.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст