ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Да се изсветли дейността на “Българска банка за развитие”

ББР - централен офис

Любомир Каримански представи предложенията на ИТН за контрол върху финансовите институции. 

Според него трябва да се проведе мащабна информационна кампания по отношение влизането на България във еврозоната и ОИСР. Тя трябва да се случи поне година по-рано преди да се включим в тах. Според ИТН тази кампания трябва да е адекватна за всяка една възрастова група.

ОТт ИТН предлагат да се запише в коалиционното споразумение фиксиран курс на лева-евро от 1.95583 левеа и да не се допуска някакво предоговаряне. 

Предлага се контрол и мониторинг на финансовите институции у нас. Най-напред да се изсветли дейността на "Българска банка за развитие" – начините на кредитиране, критериите за отпускане на средства и други. Добре ще е приоритет на ББР да бъде финансирането на малки и средни предприятия. 

От ИТН смятат, че трябва да се направи структурна ревизия на Комисията за финансов надзор и създаване на работещ капиталов пазар – в тази посока може да се въведе механизъм за защита на ползвателите на финансови услуги и на инвеститорите.  Трябда да се приемат промени в Закона за КФН, за да се гарантира  нейната независимост на работа. Да се включат в него и препоръките на ЕЦБ за контрол на финтех услугите. 

Каримански отбеляза, че предлагат дялове от държавни предприятия да се пуснат на "Българска фондова борса".

От ИТН държат да се осигури стриктен контрол на инвестиционните планове на пенсионно-осигурителните дружества на капиталовите пазари. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст