ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Атанас Атанасов изрази резерви към главния секретар на МВР

Парламент Христо Иванов Атанас Атанасов

Според съпредседателя на "Демократична България" и зам.-председател на парламента Атанас Атанасов служебният вътрешен министър Бойко Рашков работи добре. Атанасов обаче има резерви спрямо главния секретар на МВР Петър Тодоров. "Бойко Рашков си върши работата. Той е професионалист, юрист с дълъг опит в областта на разследването. Но дали този главен секретар, който беше назначен бързо и тихомълком, трябва да остане на тази позиция", запита в ефира на БНТ съпредседателят на ДБ.

По думите на Атанасов сектор "Сигурност" има нужда от "определени баланси": "Назначените от служебното правителство в нея ще останат или поне някои от тях. Затова в Народното събрание трябва да има хора, които през парламентарния контрол да поискат сериозни реформи и контрол да не се злоупотребява с властта в сектора."

Сигурен съм, че преди Коледа България ще има ново редовно правителство, посочи заместник-председателят на Народното събрание. "Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Беше обсъждан с нас вариант за ротационния принцип за председателското място на Народното събрание и първи председател да бъде г-жа Корнелия Нинова", добави той. И акцентира, че все пак предложенията се правят от най-голямата политическа сила, в случая "Продължаваме промяната".

По думите му 90% от активистите на ДСБ са за подкрепа на правителство с мандата на "Продължаваме промяната". И допълни, че с другия съпредседател на ДБ – Христо Иванов, ще останат в парламента, където има нужда да се работи за възстановяване на авторитета на парламентаризма: "Нека изпратим в правителството доказани експерти в своите области и да засилим сериозно парламентарния контрол върху дейността на изпълнителната власт."

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст