ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Диана Митева е “Банкер на годината” за изграденото доверие на акционерите и нейните колеги

Диана Митева е "Банкер на годината"

За изграденото доверие на акционерите, на нейните колеги, както в банката, така и в сектора като цяло, редакцията на „БАНКЕРЪ” отличи с приза „Банкер на годината” изпълнителния директор и ръководител на направление "Банкиране на дребно" в Банка ДСК и председател на Асоциацията на банките в България Диана Митева.

На тържеството, което се проведе в столичния Гранд Хотел Милениум, наградата й бе връчена от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

а мен е огромна чест, че връчвам тази награда на една невероятна жена – заяви г-жа Йотова. – Признавам, че много ми хареса една ваша мисъл, която изцяло споделям, че една банка се развива много добре и успява, когато в нея работят истински професионалисти, но банката е още по-успешна, когато тези професионалисти са много добри в изкуството на човешките отношения. Защото само разбирателство, добри отношения между хората и професионализъм са залогът и потенциалът за успех. Кризата и пандемията със сигурност се отразяват на работата в банковия сектор, затова няма как да не благодаря на банкерите, че управляват едни институции, които станаха гарант за сигурност и спокойствие на гражданите, доколкото това беше възможно. Искам да отправя и едно послание към бъдещето. От проведените парламентарни избори досега слушах много мнения на експерти за това как ще се развива страната, чухме много смели идеи за икономиката. Дано един ден те станат реалност. Пожелавам го на бъдещето правителство, на бъдещия икономически екип. Сигурна съм, че в бъдеще те ще се обръщат към банките. Пожелавам да им помагате, да продължавате да бъдете гарант за тази сигурност, от която всички имаме нужда", изтъкна вицепрезидентът Илияна Йотова.

Получавайки наградата Диана Митева отговори:

"Искам да благодаря на Бистра Георгиева и екипа на в. "Банкеръ", че тази година съумяха, въпреки всички трудности, да организират "Банкер на годината" точно на 6 декември, да се съберем за първи път от две години насам на едно място. Благодаря за тази огромна чест, която ми направиха издателите.

Благодаря на вицепрезидента г-жа Йотова за прекрасните думи. Искам да кажа на колегите си да вярват, да гледат смело напред. Ако трябва да говоря за банките и икономиката, разбрахме, че банките не са проблема, защото през последните две години в нито един момент банките не направиха така, че клиентите им да почувстват несигурност.

https://www.facebook.com/vestnik.banker.5/videos/1579170942436162

Напротив. Банковите офиси не затвориха в нито един ден, ние бяхме до нашите клиенти, не спряхме кредитирането, а подкрепяхме клиентите, които имаха нужда от ликвидност. Застанахме до правителството, когато държавата имаше нужда от нас и започнахме няколко много успешни антикризисни програми, които се надявам да продължат и за напред. Благодаря на колегите от Асоциацията на банките, на колегите от Управителния съвет на "Банка ДСК" и на целия ми екип, който ме прави щастлива всеки ден", изтъкна Диана Митева.

Тя е един от най-ярките примери, че подплатената с безспорен професионализъм и прекрасни човешки качества амбиция, може да те води напред. Днес Диана Митева е част от висшия мениджмънт на най-богатата на клиенти банка у нас. А дългогодишният й опит я нарежда сред действащите банкови доайени. Именно от позицията на опита, тя няма проблем да признае:

"От екипа изисквам това, което изисквам и от себе си – непримиримост към второто място". С подобна целеустременост и безкомпромисност Диана Митева винаги е била добрия пример за колегите си.

Обикновено търси мнението на хората, с които работи, споделя опита си и винаги е готова да се вслуша в разумни аргументи и доводи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст