“Евролийз Груп” приключи сделката за придобиване на “Мого България”

еврохолд

Съгласно договор от 1 декември тази година и вписване в Търговски регистър от 7 декември, "Евролийз Груп" АД – дружество, обединяващо лизинговите операции на "Еврохолд България" АД,
придоби 600 000 дяла от капитала на "Мого България" ООД, заедно с всички права и задължения, които те носят, съгласно разпоредбите на Търговския закон и учредителния акт на фирмата. Така "Евролийз Груп" стана едноличен собственик на капитала на "Мого България".
В края на  октомври Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиването на  тази компания от дружеството от групата на "Еврохолд".
"Евролийз Груп" обединява компании, предоставящи финансов и оперативен лизинг на автомобили, продажби на употребявани автомобили с доказан произход и рент-а-кар услуги под  марките Avis и Budget. Компанията оперира в България и Северна Македония.
"Мого България" е компания, която извършва дейност на територията на страната, свързана с лизинг на моторни превозни средства.
С тази придобивка "Евролийз Груп" цели да разшири присъствието си  на пазара на лизингови услуги в България. Сделката е част от стратегията на лизинговата група  да съчетае традиционния лизингов бизнес с иновативни финтех решения, както и да направи лизинговата услуга достъпна за небанковия сегмент потребители.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст