ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трамваи с номера 6 и 7 отново ще возят пътници до южните квартали на столицата

трамвай

Възстановяват се обичайните маршрути на трамваи с номера 6 и 7 в трасето от бул. "Македония" до последните им спирки – съответно в кв. "Иван Вазов" и кв. "Манастирски ливади – запад", съобщиха от Столичната община.
Наред с това, поради извършване на ремонтни дейности по трамвайното трасе в част от кръстовището на бул. "Македония" и бул. "Христо Ботев", от утре до края на февруари се преустановява преминаването на трамваи с номера 4, 7, 8 и 10 по бул. "Христо Ботев", като същите ще бъдат пренасочвани от бул. "Македония" към бул. "Мария Луиза".
Промените в движението на трамваите е свързано с реализацията на проекта за реконструкция и модернизация на трамвайното трасе от ухо "Съдебна палата" до ухо "Княжево". От утре ремонтните дейности ще обхванат изключително натоварения северен релсов възел от кръстовището на бул. "Македония" и бул. "Христо Ботев", което налага временното преустановяване на преминаването през него и пренасочването на трамваите към бул. "Мария Луиза". Преминаването на автомобили по бул. "Христо Ботев" няма да бъде преустановено. В рамките на кръстовището с бул. "Македония" то ще се осъществява двупосочно – в източното платно на бул. "Христо Ботев".
Подробна информация за временните маршрути на трамваи с номера 1,4,5,6,7,8,10 може да бъде намерена на сайта на Центъра за градска мобилност – https://www.sofiatraffic.bg.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст