ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Visa ще съветва клиентите как да се ориентират в света на биткойн

пазари

Гигантът в картовите операции Visa обяви нова консултантска услуга, чрез която да помогне на своите клиенти да се ориентират в света на криптовалутите. Съветите ще са насочени към финансови институции, търговци на дребно и други фирми. Visa посочи американската банка UMB като първия клиент, който вече използва нейните крипто консултантски услуги.

Това е поредният опит на Visa да навлезе по-дълбоко в крипто индустрията. От 1 октомври 2020 г. до 30 септември 2021 г. компанията e обработила 3.5 милиарда долара под формата на транзакции с цифрова валута. Чрез своите криптокарти компанията позволява на потребителите да харчат своите виртуални валути при над 80 милиона търговци на дребно.

Visa се надява, че нейните крипто консултации ще могат да помогнат за по-нататъшното масово приемане на биткойн и други цифрови валути. Подобно на конкурента Mastercard, картовият гигант вижда криптовалутите като ключова възможност за растеж, тъй като по този начин се разширява в области извън картовите плащания.

Междувременно Visa е под натиск от големи технологични компании. Amazon миналия месец заяви, че ще спре да приема кредитни карти Visa в Обединеното кралство поради високите такси на компанията. Титанът в електронната търговия предприе подобни стъпки срещу Visa в Австралия и Сингапур.

В отговор от компанията казват, че криптовалутите са огромна възможност за растеж и ще продължат да се фокусират върху развитието на този бизнес в бъдеще. Проучване, публикувано от Visa, показва, че 94% от хората вече имат известно ниво на информираност за криптовалутите, докато близо една трета от 6000 анкетирани са ги използвали като инвестиция или средство за обмен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст