ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Главният изпълнителен директор на „Сименс“ ЕООД Боряна Манолова ще ръководи и Siemens Украйна

Главният изпълнителен директор на „Сименс“ ЕООД Боряна Манолова

Главният изпълнителен директор на „Сименс“ ЕООД д-р инж. Боряна Манолова ще поеме и ръководството на Siemens Украйна в допълнение към настоящата й позиция като CEO на концерна за България. Тя ще замени на поста Мачей Зелински, който става CEO на Siemens Полша.

Назначението ще влезе в сила от 1 януари 2022 година. Така д-р инж. Манолова ще отговаря за бизнеса на Siemens в три държави в Източна Европа – България, Северна Македония и Украйна, след като през 2019 г. тя пое ръководството и на бизнес операциите в югозападната ни съседка.

“Като глобален технологичен лидер с фокус върху индустрията, инфраструктурата и енергийния сектор, Siemens се стреми да насърчава и подпомага прехода на икономиките в посока декарбонизация и дигитализация. И двете тенденции оказват огромно влияние върху бъдещето на бизнеса и ние се гордеем, че с нашите високотехнологични и енергийно-ефективни продукти, решения и услуги даваме възможност на нашите клиенти и партньори от Централна и Източна Европа да се развиват по устойчив начин и същевременно да останат конкурентоспособни на местните и международните пазари“, отбелязва Боряна Манолова. 

По думите й Украйна е огромен пазар със сериозен потенциал по отношение на разработването и внедряването на иновативни технологии. “Siemens има утвърдени позиции и множество успешни проекти в страната, така че за мен е чест, но и предизвикателство, да поема ръководството на Siemens Украйна като главен изпълнителен директор на компанията“, допълни тя.

Siemens Украйна e основана през 1997 година. Компанията е водещ доставчик на продукти, услуги и интегрирани решения за енергийния сектор, индустрията, транспорта, сградната автоматизация и градската инфраструктура. Към края на септември тази година Siemens Украйна има около 180 служители. Главният офис и инженерният център на компанията се намират в Киев, а регионалните офиси са в големите градове – Днепър, Одеса, Харков, Лвов и Кривой Рог. 

 

Siemens

е представена в България от края на XIX век. Историята на компанията е тясно свързана с техническите нововъведения в страната  – от изграждането на телеграфната мрежа, електрификацията на редица обекти и знакови сгради, изграждането и развитието на телефонната мрежа, доставката на едни от първите рентгенови апарати, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала с комбиниран цикъл на производство, модернизацията на производствените процеси в индустрията, интелигентните сградни технологии, безопасните и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Днес "Сименс" ЕООД развива успешен бизнес в сферата на транспорта, индустрията, енергетиката, сградните технологии. В компанията работят над 300 души. Структурата включва и два компетентни центъра – в сферата на енергетиката и на сградните технологии, които със своя труд и експертиза подпомагат проекти на Siemens AG в цял свят. Част от бизнес направление Дигитални индустрии пък са Центърът за обработка на клиентски поръчки и Инженерният хъб във Варна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст