ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Подкрепям Нинова за вицепремиер, само да остави партията на мира

Кирил Добрев

​Националният съвет на БСП се събра на присъствено заседание в централата на партията и ще решава дали партията да участва във властта.

Дневният ред предвижда обсъждане и утвърждаване на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България. Предвижда се в бъдещото правителство да има петима вицепремиери, за един от които е спрягана лидерът на БСП Корнелия Нинова. Към споразумението има и политическа програма с 18 приложения по различни сектори. 

"Очакванията на всички са за едно стабилно управление на страната, тя има нужда от това", заяви депутатът от левицата Георги Михайлов. В отговор на въпрос той каза, че Националният съвет ще реши дали БСП да участва във властта със свои министри и дали Нинова да е вицепремиер.

"Моето мнение е, че тя има пълното право да участва в управлението на страната, напълно го е заслужила, но това ще се вземе като решение от Националния съвет", заяви Михайлов. 

Кирил Добрев коментира, че винаги се е страхувал БСП да не изглежда "нещо като ВМРО в управлението на ГЕРБ или като "Атака" в други управления, които минаха". Той добави, че подкрепя Корнелия Нинова "за всеки държавен пост, стига да остави партията на мира и на спокойствие". 

Според Антон Кутев това ще е тежко управление и за следващото правителство, и за БСП. "Тук става дума за една типично ляво-дясна коалиция, която между другото във всичките си форми убива левите партии. Няма в историята в последните 20 години подобна коалиция, която да не е била за сметка на левите партии", коментира той пред журналисти на влизане в сградата на "Позитано". 

"Днес не можем да решим лидерския пост на БСП, защото оставката на Корнелия Нинова все още не е декларирана и не е факт", обяви Калоян Паргов. "Тук говорим за бъдещето на БСП, защото влизането във властта е нож с две остриета. Чета всякакви медийни публикации за наши представители във властта. Спрягат се различни хора. Г-жа Нинова притежава нужния управленски капацитет, ако говорим от тази гледна точка. Аз съм един от най-острите й критици, но не мога да кажа на черното бяло и обратното", коментира той евентуалната номинация на Корнелия Нинова.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст