ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Проверяват нерегламентирано горене на отпадъци в София

"Демократична България"

Общо 279 броя проверки на обекти замърсители на атмосферния въздух в периода от 1 до 10 декември са извършени от Столичен инспекторат. Проверени са 222 броя строителни обекти за замърсяване от строителство на публично-общински площи, съобщават от инспектората.

За установени нередности са съставени 36 акта, от които 22 са на технически ръководители на обекти и 14 на юридически лица. Освен тях са били изпратени покани на още 18 фирми за съставяне на актове. За същия период са направени 57 проверки като текущ и последващ контрол в автосервизи, пунктове за смяна на масла, цехове за мебели и др.,както и в частни имоти за начина на отопление,както и недопускане на нерегламентирано изгаряне на отпадъци на открито. Случаите, при които е наложена санкция са единични. Седем физически лица са били глобени за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

Проверките са извършвани в районите „Студентски“, „Витоша“, „Слатина“, „Красна поляна“, „Триадица“, „Лозенец“, „Панчарево“, „Илинден“ и др. В район „Панчарево“ днес и вчера общо са съставени 14 акта за замърсяване на улични платна от непочистена ходова част на тежкотоварни камиони, излизащи от строежи. Нарушенията са установени в село Кривина и с. Бистрица.

Следи се с какво се отопляват обектите, дали се изгарят нерегламентирано отпадъци, както и дали се събират разделно, обясни  за БНР Татяна Асенова от Столичния инспекторат: "Проверяваме дърводелски работилници, цехове за мебели, тапицерски ателиета, проверяваме автосервизи, пунктове за смяна на гуми. За физически лица глобата за нерегламентирано изгаряне на отпадъци е от 1400 до 4000 лева.За юридически лица може да достигне в размер до 10 хиляди лева", уточни тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст