Румен Радев е на среща на върха на ЕС в Брюксел днес и утре

Румен Радев

Президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Брюксел на 15 и 16 декември за участие в шестата среща на върха на „Източното партньорство“ и в заседанието на Европейския съвет. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Днес ще се проведе шестата среща на върха на „Източното партньорство“, в която ще участват държавните и правителствени ръководители на страните членки на Европейския съюз, както и на Армения, Азербайджан, Грузия, Република Молдова и Украйна. Срещата ще започне в 16,00 ч. (17,00 ч. българско време) и ще бъде последвана от пресконференция. Срещата ще бъде председателствана от Шарл Мишел, председател на Европейския съвет. ЕС ще бъде представляван от председателя Мишел и от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Утре ще се състои заседанието на Европейския съвет.

Готовността и способността на Европейския съюз за реакция в случаи на криза, тенденциите в развитието на цените на енергийните ресурси, партньорството в областта на сигурността, борбата с разпространението на епидемията от коронавирус, както и теми от общата външна политика и политика на сигурност на ЕС, са сред акцентите на срещата на държавните и правителствени ръководители на страните-членки от Европейския съюз. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст