Трябва да се направи специална кредитна линия към ББР за туризма

Представяне на ново правителство нови министри Христо Проданов

Необходимо е да се направи специална кредитна линия към Българската банка за развитие (ББР) за представителите на туристическия бранш, защото търговските банки ги възприемат като рисков клиент. Това заяви новият министър на туризма Христо Проданов. 

Министерството на туризма ще се фокусира върху изплащане на помощи още от началото на 2022 година – това каза министърът на туризма Христо Проданов. "Има предвидени 60 млн. лв. в актуализацията на бюджета в помощ на туристическия сектор, имаме предвидени още 6 млн. лв. помощи специално за туроператорите, там чакаме нотификация от Европейския съюз, за да започне изплащането", каза Проданов. Той изрази надежда в първия месец – месец и половина на следващата година помощите да бъдат изплатени.

"Ниският процент ваксинирани у нас се отразява негативно върху визитката на България. Доста от чуждите туристи може да се откажат да дойдат у нас. Затова призоваваме да се слуша науката – заради нашата сигурност и заради имиджа ни пред света", подчерта Проданов пред БНР. 

Той коментира и участието на БСП във властта: 

"Като представители на БСП сме твърдо решени да дадем всичко от себе си, да се представим добре и секторите, които управляваме, да са по-успешни, за да се спечели повече доверие. Политиката е битка за решаване на проблемите на хората, за да може това да генерира по-голяма подкрепа от избирателите". 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст