В Шумен осъдиха условно ЧСИ за кражби

съд шумен

Състав на Шуменския окръжен съд с председател съдия Светлин Стефанов постанови осъдителна присъда на частен съдебен изпълнител от Шумен, съобщиха от пресцентъра на съда. Магистратите са го признали за виновен в извършването на длъжностно престъпление – в качеството си на длъжностно лице, в периода 2007-2016 г., при условията на продължавано престъпление, присвоил чужди пари от специалните си сметки в размер на 89 064 лева, връчени в това му качество да ги пази и управлява.

Делото е приключило само в едно съдебно заседание, след като подсъдимият е признал фактите и обстоятелствата от обвинителния акт, уточниха от съда. Съдебният състав му е наложил общо наказание от 2 години лишаване от свобода, изпълнението на които е отложено за срок от 4 години. Подсъдимият е осъден да заплати граждански искове за общо 38 486 лева на 7 юридически и физически лица. Това са суми, представляващи нанесени имуществени вреди от престъпленията, за които е признат за виновен. Отделно той ще плати и разноски по делото в размер на 13 002 лева.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Варна. От съда припомнят, че подсъдимият вече има една влязла в сила присъда на Окръжен съд – Шумен от 13 ноември 2018 г. за същото по вид деяние.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст