СРП отказа да образува досъдебно производство за документно престъпление по казуса с гражданството на премиера

СРС

Софийска районна прокуратура (СРП) отказа да образува досъдебно производство за документно престъпление по казуса с гражданството на настоящия министър-председател на България.

На 13 декември 2021 г. от Специализирана прокуратура (СП) по компетентност са изпратени материали в СРП с оглед извършено документно престъпление, касаещо гражданството на К.П. по времетоq в което е бил служебен министър на икономиката. Наблюдаващи прокурори от Софийска районна прокуратура са се произнесли незабавно със съответно постановление, предвид високия обществен интерес и факта, че по преписката е събрана цялата относима информация в хода на извършената проверка от прокурори от Специализираната прокуратура.

„След анализ на материалите колегите достигнаха до заключението, че липсват достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и респективно, че досъдебно производство не следва да се образува“, заяви на брифинг днес , 16.12.2021г., административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

Тя поясни, че действително в декларацията е отразена невярна информация, но документът има само заявителски и уведомителен характер и няма доказателствена стойност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст