ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Боян Балев: Основният проблем на БСП е лидерски

Боян Балев

"Трудна и тежка година изпраща БСП". Това каза Боян Балев, член на Националния съвет на партията. Вчера Съветът на БСП изключи Кирил Добрев. Членството на бившия зам.-председател и настоящ член на Националния съвет е прекратено като мярка за "партийно въздействие". 

"Има груби нарушения на устава, това не е за първи път. С това гласуване се преследват различни цели – освен личния мотив, има желание преди Конгреса, след изключването на Кирил Добрев и други делегати на Конгреса да напуснат партията, така на самото заседание да се създаде по-различно мнозинство, което да върне оставката на Корнелия Нинова. Според мен тази оставка е голяма лъжа, тя няма намерение да се отказва от поста председател на БСП", обясни той пред БНР. 

По думите на Балев "големият проблем на Корнелия Нинова е, че не може да се разграничи от тези хора, от които чисти партията, защото самата тя има биография, свързана с тях". 

"Корнелия Нинова нямаше да е политик, ако не беше подкрепата на тези хора, които сега обявява за проблем, за пречка, за опозиция. Това е големият проблем на БСП, затова губим доверие. Тя се опитва да се разграничи от себе си", посочи той. 

"Основният проблем на БСП е лидерски. Проблемът на самата Корнелия Нинова е, че, ако не е председател на партията, е приключила политически. Тя няма политическа перспектива. Няма доверие и вътре в самата партия няма да има влиянието, което има сега като председател", допълни Балев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст