ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов допусна, че е възможно да има кабинет “Василев”

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допусна, че е напълно възможно да се стигне до нов кабинет с премиер Асен Василев, но прогнозира неговия бъдещ провал.

Пред кметове и общински съветници в Нова Загора, където партия ГЕРБ спечели частичния вот, Борисов отново обвини управляващите в безпринципност при съставяне на ново правителство.

"Ами, при толкова много пари и корупция може и да съставят, и това ще бъде агония. За нас е най-добре да съставят правителство, защото те ще се провалят и се провалят във всичко. Те знаят какво ще се случи при едни избори. И затова панически бягат", посочи той.

Борисов отправи остри критики към властта заради замразени, по думите му, инфраструктурни проекти в цялата страна.

"Обещаха преди година и половина по четири магистрали, по три моста, по пет тунела три тунела ли, какви ли лъжи, измами,… къщичка за птичка няма построена. Една дупка на "Тракия" няма изкърпена. Една мантинела няма сменена. Година и половина застой, пълен!", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново отчете, че резултатът, с който партията е спечелила частичните местни избори в Нова Загора, е по-висок от резултатите на БСП и "Продължаваме промяната" взети заедно.

Борисов заяви, че ГЕРБ-СДС отново ще внесе в парламента промените в Изборния кодекс, за да може всеки избирател да има право да решава как да гласува – с машина или с хартиената бюлетина. 

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството в некадърност и безотговорност заради загубата на средства по Плана за възстановяване.

Същевременно от Министерството на финансите, оглавявано от Асен Василев, потвърдиха за намалението на парите по плава, като излязоха с позиция, че сумата от 580 милиона евро е отнета от Плана заради правна рамка, подписана от кабинета на Борисов.

По "трънския курс" над милиард и 200-300 милиона загуба в следствие на "Промяната", в същото време парите отиват при шест други икономики. Продължаваме да губим и готовите пари, които благодарение на европейската солидарност имахме. Губят се милиарди от некадърност, милиарди от безотговорност", заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст