ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Флашмоб: Да им пречупим чадъра!

Флашмоб "Да им пречупим чадъра!"

Адвокат Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян от движение "Ние идваме!" организират флашмоб под мотото "Да им пречупим чадъра!". Събитието ще се състои на 28-ми януари 2022 г., петък, от 12:00 часа пред Съдебната палата. 

Организаторите приканват хората да носят със себе си стар или счупен чадър: Да не позволим под счупения чадър на Гешев да скрият обратно Цацаров!

Поканата за събитието е към всички граждани, политически и обществени организации на промяната, които настояват за съдебна реформа, демокрация и справедливост в страната ни.

Припомняме, че на заседанието си на 19 януари Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) възстанови Сотир Цацаров на длъжността прокурор във Върховната касационна прокуратура (ВКП). Цацаров е бивш главен прокурор и председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) в оставка.

Решението на Прокурорската колегия мина без обсъждания. То е в резултат на подадена молба от страна на Цацаров.

Оставката на Цацаров като председател на антикорупционната комисия все още не е гласувана от Народното събрание, какъвто е редът при такива случаи. Оставката бе депозирана в парламента на 17 януари. Цацаров заяви намерението си да напусне поста още на 13 януари, като обяви, че ще направи това пред ресорната комисия в Народното събрание и ще поиска да бъде освободен от 1 март. Ден по-късно достъпът му до класифицирана информация бе отнет. В позиция Цацаров изрази мнение, че това е станало след продължителен институционален натиск, упражнен спрямо ръководството на Агенцията от премиера Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. В мотивите за отнемане на допуска е било записано, че "лицето е извършило нарушение на закона или на подзаконовите актове по прилагането му, което е създало опасност от възникване или е довело до значителни вреди за интересите на държавата, организациите или лицата в областта на защитата на класифицираната информация".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст