Новак Джокович спечели, освобождават го от имиграционния хотел

темида

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович спечели изненадващо делото си за депортация от Австралия, като съдия нареди незабавното му освобождаване от имиграционен хотел. Съдия Антъни Кели сложи край на съдебния процес, след като Австралия се отказа от решението си да анулира визата на звездата.

Но правителствен адвокат предупреди, че държавата може да използва свои правомощия, с които да разпореди изгонването на сърбина от страната, което би довело и до налагането му на забрана да посещава Австлалия за три години.

Предвид факта, че австралийското правителство е изправено пред унизително поражение, адвокатът Кристофър Тран информира съдията, че имиграционният министър Алекс Хоук може да използва изпълнителни правомощия. „Инструктиран съм да ви съобщя, че министърът ще обмисли дали да упражни своята власт за отмяна на визата“, казал той.

Световният номер 1 в тениса, който не е ваксиниран, пристигна в Австралия миналата сряда, надявайки се да защитава титлата си от Australian Open и да постигне безпрецедентна 21-а корона от Големия шлем. Вместо да бъде приветстван като шампион, той бе разпитан на летището през нощта, преди визата му да бъде анулирана и да бъде трансфериран в хотел за бежанци в Мелбърн, чакайки евентуална депортация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст