На ГКПП “Дунав мост – Видин” заловиха 14.7 кг. хероин

хероин

В района на ГКПП-Дунав мост – Видин митнически инспектори спрели за проверка лек автомобил, марка „Ситроен“, пътуващ от България за Германия. Водачът заявил, че не превозва забранени от закона стоки.

При извършен физически контрол на ТИР терминала във Видин, в пода на колата са били установени специално изградени тайници. Достъп до тях имало чрез два отвора, намиращи се под предните седалки. След демонтажа им, в дясната конструкция, под хавлиена кърпа и ароматизатори, покрити с керемида, са били намери 29 пакета, обвити с бежово тиксо. Съдържащото се в тях прахообразно вещество е реагирало положително на хероин при извършен полеви наркотест. Общото тегло на пакетите е 14 685,05 грама.

При допълнителен оглед е било установено, че от външната страна тайниците са облицовани с оловна обвивка, с цел да се затрудни рентгенова проверка.
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по НК.

В качеството на обвиняем е привлечен водачът на превозното средство – 46-годишният И.П. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Видин той е задържан за срок до 72 часа. Извършеното от него деяние представлява тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия И.П.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст