Продажбите на „Алтерко“ се увеличават с 51% през четвъртото тримесечие

пазари

"Алтерко" АД, доставчик на IoT (интернет на нещата)  устройства и решения за интелигентен дом, отчита по-високи стойности на продажбите през четвъртото тримесечие на миналата година.
Предварителните данни от софийската фирма към края на декември на консолидирана база показват увеличение с 51% на годишните приходи от продажби на устройства (включително свързани услуги). Същите възлизат на 59.5 млн. лв. (30.4 млн. евро). Паричните постъпления от продажби на устройствата за автоматизация на
дома с марката Shelly нарастват с 62% до 55.9 млн. лв. (28.6 млн. евро). В същото време приходите от продажби на устройства за проследяване MyKi намаляват с 21%, главно в резултат на противоепидемичните мерки, предприети от правителствата на редица страни, в които се продават устройствата и свързаната с това намалена мобилност.
Групата „Алтерко“ е съставена от четири дъщерни ИТ дружества, които имат офиси в България, Китай и САЩ и предстои да отворят офис и в Германия.

Акциите на „Алтерко“ се търгуват на „Българска фондова борса“ от 2016 г. и на борсата във Франкфурт от ноември тази година. Това е първата и единствена българска компания с директен двоен листинг на чуждестранен регулиран пазар, който позволява акции да се купуват в София и да се продават във Франкфурт и обратно в рамките на същия ден, като по този начин се прави арбитраж между двата пазара.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст