Skoda е предложила на световния пазар с 15% по-малко автомобили

шкода суперб

Чешкият автомобилен гигант Skoda е предложил през изминалата година на световния пазар с почти 15% по-малко машини, отколкото през 2020 година. Това са съобщили от компанията.

"През 2021 година на свеовния пазар сме предложили 878 200 леки автомобили с марката Skoda. Това е намаление с около 15% в сравнение с 2020-а, когато са били предложени на клиенти с 126 600 машини повече", са отбелязали в съобщението. "Това е станало заради негативното влияние на пандемията от коронавируса върху производството и търсенето на автомобили, а също така  острия дефицит на електронни компоненти. Това е станало причина за определен период да бъдат спрени наши заводи в Чехия".

В Чехия работят три завода на Skoda, в които работят около 34 хил. човека.

Заводите "Шкода" (Škodovy závody, Škoda Holding, Škoda Works) е конгломерат от от машиносторителни предприятия, разположени основно в град Пилзен, Чехия. Фирмата е един от най-големите европейски индустриални конгломерати през ХХ век.

Съвременната история на ŠKODA започва през 1991 г., когато се присъединява към Volkswagen Group. По това време, първият й модерен модел – FAVORIT, вече е в продажба. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *