Бившият финансов министър Горанов отново е на разпит

Министерски съвет брифинг Владислав Горанов

Бившият финансов министър Владислав Горанов отново е бил извикан на разпит в Националната полиция. По неофициална информация причината за втория разпит е заради сигнала на ГД "БОЕЦ" за снимките с пачки и кюлчета, които се твърди, че са заснети в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, съобщи бТВ.

Горанов бе извикан на разпит и във вторник (11 януари). Смята се, че преди ден бившият финансист №1 е дал обяснения по случая с неговия джип. В края на миналата година се разбра, че Горанов е опитал да премине границата към Сърбия с автомобил, който е обявена за издирване. Вместо колата да бъде задържана на границата обаче, Горанов обръща и се връща във вътрешността на страната, а когато по-късно се появява отново на граничния пункт, но с друг джип и придружен от шеф на голяма автобусна фирма, е пуснат да премине в Сърбия.

От фирмата-вносител на автомобила мигновено обясниха, че става дума за клониране на автомобил. Горанов разясни, че автомобилът е лизингов от Германия.

Вътрешният министър Бойко Рашков обаче е на мнение, че случаят е по-заплетен. На 5 януари Рашков съобщи, че досието на джипа, с който бившият финансов министър Владислав Горанов не успя да излезе от страната, защото се оказа издирван, го няма в КАТ. "Този автомобил е посещавал няколко държави, включително и извън Европа. Около този автомобил има редица впечатляващи факти в документацията. Не съвпада времето на производство с времето на регистрацията в КАТ. Досието на тази кола отсъства от КАТ", обясни МВР-шефът и добави, че ще бъде санкционирано и поведението на служителите на гранична полиция.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст