ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Оздравителният план запазва ролята на „Спарки“ в икономиката на Русе

Пари

Възможностите за осъществяване на оздравителния план на „Спарки Русе 2020“, по който работи ръководството на дружеството, са обсъдили кметът на Община Русе Пенчо Милков и заместник-кметът Златомира Стефанова с оперативния директор на предприятието Борислав Ботев. „Оздравяването на която и да е компания винаги е резултат от съвместни усилия, като е необходимо разширяване на сътрудничеството между нас и държавата“, е заяви оперативният директор на „Спарки“, съобщават от общината.

„Дейността на предприятието е ключова и структуроопределяща за икономическия и социалния облик на Русе“, е отбелязал кметът Пенчо Милков. Той е подчерта значимостта на дружеството през последните десетилетия и като работодател, който осигурява развитие на кадрите от профилираните гимназии. По думите на Борислав Ботев се работи по привличането на ученици от прогимназиалните класове и студенти, които вече имат своя стаж в предприятието и искат да останат в него.

Селскостопанска техника, снегорини и багерни товарачи са само част от продуктите, които произвежда „Спарки Русе 2020“. Колони и шасита за строителни платформи, заварена конструкция за кофи и чукове за строителни машини допълват широката производствена гама, като 99% от продукцията е предназначена за европейския пазар. По думите на оперативния директор в предприятието работят близо 300 души, а самата компания си взаимодейства с десетки доставчици от промишлеността.

Кметът е отбелязал, че местната администрация ще направи каквото е нужно според правомощията си, за да спомогне за реализирането на оздравителния план на дружеството.

Русенският окръжен съд обяви неплатежоспособността и свръхзадлъжнялостта на "Спарки" АД и откри производство по несъстоятелност на 21 юни миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст