ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Правителството знаеше, че идва в условията на няколко кризи

Ивайло Калфин

"Това е физиономията на партия "Възраждане" и трябва да чакаме тепърва да се случват такива неща, не съм изненадан от това, което направиха. Този протест е провокация към гражданите и към институциите в страната, за да покаже тази партия мускули. … Не знам някъде в Европа протестите срещу Covid мерките да са водени от някоя партия, още повече пък тя да ги призовава да разбият парламента. Не бих правил точен паралел между протеста в София и протестите в други страни". 

Това заяви пред БНР Ивайло Калфин – изпълнителен директор  на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд, бивш вицепремиер, бивш социален и външен министър, във връзка с протестите пред парламента.

Въпрос на личен избор е дали някой иска да се ваксинира, но капацитетът на здравната система е обществен въпрос, изтъкна той.

"Интересно ми е, ако се запълнят интензивните отделения в болниците, как всички тези протестиращи ще обяснят на тези, които не могат да влязат в тях, че не трябва да има никакви мерки срещу Covid-19", заяви Калфин.

Според него в България мерките са максимално хлабави, но и смъртността е най-висока в Европа, а и в света.

Калфин коментира, че правителството на Кирил Петков е знаело, че идва в условията на няколко натрупани кризи и партиите, които застанаха зад него, са направили това точно с идеята да започне да се работи по тяхното решаване.

Според него трябва да се работи паралелно по разрешаването на тези кризи. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст