ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата да реагира на лъжите, че лекари убиват пациенти

д-р Аспарух Илиев

"Да събереш огромна група хора на малко място е опасна ситуация от медицинска гледна точка особено във вълната от Омикрон. Отново се чуха мнения, че лекари убиват хора – пациенти в болница. Това е безобразие и прокуратурата трябва да вземе мерки". 

Това коментира пред БНР д-р Аспарух Илиев, визирайки протеста, организиран от партия "Възраждане" пред парламента. 

Според него е време "да пораснем и да започнем да подхождаме отговорно". 

"Ако погледнем кривата на смъртността, можем да видим, че от около 4-5 дни имаме постоянно нарастване на смъртните случаи. Това означава, че нямаме безвредна вълна. Дори да се прекарва по-леко Омикрон, фактът, че имаме четири-пет пъти повече заразени в сравнение с предишните вълни, означава, че ще претоварим здравната система. Веднъж претоварена системата, означава, че няма да можем да лекуваме прости неща като високо кръвно, счупени крака, пътно-транспортни произшествия. Трябва да запазим болниците си. Ако продължаваме така, лекарското съсловие ще се стопи. Не един и двама колеги вече си търсят работа в чужбина", каза медикът. 

Д-р Илиев прогнозира много болни и много починали.  

"Изумен съм от поголовното промиване на мозъци. Тази лексика, коментари за конспирации, увреждащи ваксини, не мога да я повярвам. Българинът е трезвомислещ човек, не може да вярва на подобни глупости", коментира още той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст