ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата да реагира на лъжите, че лекари убиват пациенти

д-р Аспарух Илиев

"Да събереш огромна група хора на малко място е опасна ситуация от медицинска гледна точка особено във вълната от Омикрон. Отново се чуха мнения, че лекари убиват хора – пациенти в болница. Това е безобразие и прокуратурата трябва да вземе мерки". 

Това коментира пред БНР д-р Аспарух Илиев, визирайки протеста, организиран от партия "Възраждане" пред парламента. 

Според него е време "да пораснем и да започнем да подхождаме отговорно". 

"Ако погледнем кривата на смъртността, можем да видим, че от около 4-5 дни имаме постоянно нарастване на смъртните случаи. Това означава, че нямаме безвредна вълна. Дори да се прекарва по-леко Омикрон, фактът, че имаме четири-пет пъти повече заразени в сравнение с предишните вълни, означава, че ще претоварим здравната система. Веднъж претоварена системата, означава, че няма да можем да лекуваме прости неща като високо кръвно, счупени крака, пътно-транспортни произшествия. Трябва да запазим болниците си. Ако продължаваме така, лекарското съсловие ще се стопи. Не един и двама колеги вече си търсят работа в чужбина", каза медикът. 

Д-р Илиев прогнозира много болни и много починали.  

"Изумен съм от поголовното промиване на мозъци. Тази лексика, коментари за конспирации, увреждащи ваксини, не мога да я повярвам. Българинът е трезвомислещ човек, не може да вярва на подобни глупости", коментира още той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст