Изключиха Методи Лалов от “Да, България”

Методи Лалов

Бившият съдия Методи Лалов е изключен от партия „Да, България“. Той сам съобщи новината във Фейсбук.

Лалов преди няколко месеца подаде оставка като председател на групата общински съветници на коалиция „Демократична България“ в Столичния общински съвет. Сега той ще напусне групата и ще бъде независим съветник. 

През последните месеци Методи Лалов влезе в остър конфликт с ръководството на "Да, България". Той разбуни духовете в началото на последната предизборна кампания за парламент, когато поиска лидерът Христо Иванов да подаде оставка. 

Ето какво написа Методи Лалов във Фейсбук:

"Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на "Да, България", че съм изключен от партията.

Настоящото ръководство на "Да, България" потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (първи алармирах за такива в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП).

С това ръководството изпревари планираното от мен напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и ме лиши от възможността да говоря за проблемите на паритета на тази конференция.

Обзалагам се, че единствен кандидат за лидер на "Да, България" ще бъде подалият формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Независимо от всичко не съжалявам, че напуснах съдебната система, за да се присъединя към "Да, България" на Кристиан Таков и Мануела Малеева. Това обаче отдавна не е същата партия. Виждам го не само аз, а и напускащите и симпатизантите, които избраха да дадат гласа си на друга партия на последните избори.

Ще продължа дейността си в СОС като независим общински съветник, защото моят ангажимент е преди всичко към избирателите".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст