ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Жена измами с 20 000 евро мераклия за брак от Турция

телефонна измама

59-годишен турски гражданин е подал жалба в полицията в Шумен, че е измамен от непозната жена, на която превел общо 20 000 евро, съобщават от пресцентъра на МВР. Парите са давани в продължение на 12 г., през които двамата общували само по телефона, като българката неколкократно му обещавала брак.

По данни на 59-годишния мъж комуникацията им започнала през 2010 г., когато на неговия номер се обадила непозната, представила се за жена, която живее в България и потърсила помощ от него. По различни поводи и причини във времето той ѝ пращал пари. Двамата контактували само по телефон. През 2018 г. жената му обещала, че ще сключи брак с него, но не разполага с пари да тръгне към Турция.

За пореден път влюбеният мъж ѝ пратил парична сума, но пътуването не се осъществило. Оттогава тя няколко пъти му казвала по телефона, че намеренията ѝ са сериозни.

В началото на годината мъжът решил да дойде да я види в България. Когато влязъл в страната, тя му звъннала и казала, че е болна от ковид и не може да пътува. Едва тогава турският гражданин се усъмнил и подал сигнал в полицията в Шумен. Той е разпитан пред съдия.

За извършено престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст