Николай Радулов: Ще предложим изцяло нов Закон за СРС

Николай Радулов

"Според мен трябва да предложим изцяло нов Закон за специалните разузнавателни средства". Това каза пред БНР Николай Радулов от "Има такъв народ", член на Комисията за контрол над службите за сигурност за прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъп до данните по Закона за електронните нарушения и дали  Комисията ще анализира поредното осъдително решение на Съда в Страсбург за незаконно подслушване.

"Този закон, сегашният,  дава възможност на службите, които го прилагат и които са заявители, абсолютно всеки без дори да е свързан с престъпление да бъде тайно наблюдаван. Разбира се има срокове, но те така са подадени, че може даден човек доста дълго законно да бъде наблюдаван. Според мен този Закон за специалните разузнавателни средства е в противоречие с Конституцията", посочи той.

Така че, такава промяна със сигурност предстои, като е логично този закон да е свързан и с трафичните данни, допълни Радулов.

"Сега съществува и система, узаконена от сегашния закон,  ДАНС да има собствена сруктура за СРС. Това трябва да се поправи и тази структура да си отиде в Държавна агенция технически операции", каза още Николай  Радулов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст