ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Джокович бе задържан от властите в Австралия

Новак Джокович

Сръбският тенисист Новак Джокович бе задържан от австралийските власти преди утрешното изслушване в съда, съобщи Би Би Си.

Изслушването на сърбина пред съда е насрочено за утре от 9,30 часа сутринта местно време (0,30 часа българско). Спортистът може да остане в страната, докато съдът не разгледа законосъобразността на решението на министъра да анулира визата му и не вземе окончателно решение по случая.

Тази нощ Федералния съд в страната проведе първото изслушване на двете страни по спора около това дали световният номер 1 трябва да бъде депортиран, или решението за отнемане на визата му да бъде отменено. Заседанието продължи само 10 минути.

Адвокатите на сръбския тенисист поискаха финалното решение да бъде взето от трима съдии, но представителите на австралийското правителство се противопоставиха. Това бе причината съдия О’Калахън да отложи изслушването, за да разгледа искането на екипа на Джокович.

Според австралийското правителство 34-годишният тенисист е заплаха за общественото здраве.  Ако Джокович загуби обжалването на отмяната на визата, ще бъде депортиран и ще му бъде наложена тригодишна забрана за получаване на виза за Австралия.

Откритото първенство на Австралия по тенис започва в понеделник, а Джокович е поставен под номер 1 в схемата. Ако спечели титлата за десети път, той ще стане най-успешният състезател в историята на тениса.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст