ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Агенцията по геодезия, картография и кадастър и ГД ГРАО преминават към Министерски съвет

Скици кадастър

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е публикувало за обществено обсъждане промени в Закона за кадастъра и имотния регистър и Закона за гражданската регистрация, с които се отразява преминаването на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Главна дирекция ГРАО от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към Министерския съвет.

Измененията отразяват решението на Народното събрание от декември миналата година за новата структура на Министерския съвет. Промените съответстват и на решението на кабинета от края на 2021 г. за структурни промени в централната администрация на изпълнителната власт и на Споразумението за съвместно управление на Република България за периода 2021-2025 година. 

Преминаването на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и ГД ГРАО към Министерския съвет налагат изменения още в Закона за геодезията и картографията, Изборния кодекс и в други закони, с които ще се регламентира тази промяна.

С предложените промени ще бъде създадена законодателна основа, която регламентира статута на АГКК и ГД ГРАО като държавни агенции към Министерския съвет и дефинира функциите и дейностите им. Във всички останали закони, в които са регламентирани функциии и дейности на двете служби, също се правят изменения във връзка с преминаването им от структурата на МРРБ към Министерския съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст