Джонсън отменя ограничителни мерки в Англия

Борис Джонсън

На хората в Англия от следващата седмица вече няма да се налага да носят маски и да работят дистанционно, заяви днес британският премиер Борис Джонсън в парламента, предаде Ройтерс.

Учените смятат, че разпространението на варианта Омикрон на коронавируса е достигнало пика си във Великобритания, изтъкна Джонсън.

Британският лидер обяви, че засега ще продължи да важи изискването хората да се самоизолират, но не се очаква удължаване на срока на действие на законодателството за самоизолацията, който изтича през март. Премиерът изрази намерението си да се опита да постигне отмяна на това изискване и по-рано.

"Поради извънредната кампания за поставяне на подсилващи ваксинни дози, съчетано с начина, по който обществото отговори на мерките от план Б, можем да се върнем към план А в Англия, което значи правилата от план Б да спрат да действат от четвъртък следващата седмица", каза той.

Джонсън заяви, че ще бъдат премахнати задължителните ковид сертификати, но фирмите може да решат да продължат прилагането на ковид пропуски, ако искат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст