Македонската дълбока държава блокира позитивно решение с България

никола димитров

Въпреки че новият български премиер Кирил Петков дойде в Македония с много позитивна енергия и с видимо изменена реторика и искания, с воля да прекрати ветото и да се продължи напред, македонската дълбока държава очевидно няма намерение за позитивно решение с България, и започнаха надпревара да измислят нови проблеми. За съжаление водещ в това отношение е (бившият вицепремиер по европейските въпроси) Никола Димитров, се казва в съобщение на ВМРО-Народна партия, цитирано от Макфакс.

При посещението на добра воля на бившия премиер и председател на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски в София няколко функционери му споменали, че главният виновник за ветото е тъкмо Никола Димитров и въпросът за поясняване на краткото име в ООН.

Българската страна чакала една година Димитров да изпрати нота в ООН, за която дори не настоявала да бъде обявена публично и в която да се посочва, че името Северна Македония не се отнася до "спорната българска част, тоест Пиринска Македония", се казва в съобщението.

Арогантното поведение на Димитров ги убедило, че тъкмо това е било намерението да се направи с именуването на Северна Македония.

Тогава това не бе споделено с македонската общественост изключително заради уважението към семейство Димитрови, но сега видяхме и чухме как г-н Никола Димитров представя това като свой най-голям успех.

Разбра ли този човек, че ако беше изпратил тази нота в ООН навреме, изобщо нямаше да има вето към Македония, пита ВМРО-Народна партия.

За съжаление вече стана ясно защо Македония загуби две години – поради късогледството на политик, изпълнен с фрустрации от семейния български комплекс, пише партията на Любчо Георгиевски и препоръчва на Никола Димитров след последните му интервюта да прочете статиите и книгите на македонския голям интелектуалец (и негов баща – бел.ред.) Димитър Димитров, се казва в съобщението на ВМРО-Народна партия.

В интервю за ТВ Телма снощи Никола Димитров между другото обвини правителството на Димитър Ковачевски, че в отговор на искането на България да бъде изпратена нота в ООН е изпратило такава, без до получи нищо в замяна. "Щеше да бъде по-честно да кажат, че досегашната наша тактика беше грешна, искахме да опитаме така, ще направим една отстъпка, ще проявим добра воля, това щеше да бъде по-честно отношение към гражданите. Но това да се извърти като че ли България е направила отстъпки, е несериозно и безобразно", е цитиран да казва Димитров. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст