ОП – Русе обвини и задържа двама за отвличане, грабеж и умишлено убийство

съд русе

Окръжна прокуратура-Русе уведомява, че в ОД на МВР – Русе е образувано досъдебно производство за отвличане на Е. П. – на 57 години от гр. Русе.

През следващите дни са извършени множество следствени действия – огледи, претърсвания и изземвания, разпитани са свидетели, изискани са справки, назначени са експертизи. След анализ на тези доказателства са повдигнати обвинения на две лица – на Г. В. на 49 години и на М. М. на 56 години. Обвиненията са за три престъпления: отвличане, грабеж и умишлено убийство, с цел прикриване на първите две престъпления. Обвиненията срещу всеки от двамата са за престъпления по чл. 142, ал. 1 от НК, по чл. 199, ал. 1 от НК и по чл. 116, ал. 1 от НК. С постановления на прокурор от Окръжна прокуратура-Русе двамата обвиняеми са задържани под стража за срок до 72 часа.

Събраните по делото доказателства сочат, че на 11 януари тази година Е. П. е била отвлечена от двамата обвиняеми, които са я следили в продължениe на повече от месец. В себе си е носила в брой сумата от 20 000 лева, които са ѝ отнети. След отвличането жената е била отведена в жилището ѝ, откъдето извършителите са отнели и сумата от около 45 000 лв. Същата вечер в покрайнините на гр. Русе двамата обвиняеми удушили Е.П. , за да прикрият отвличането и грабежа на парите, а на следващия ден те разчленили тялото на жертвата, за да прикрият и убийството.

Работата по случая продължава. Предстои назначаване на съдебномедицински, технически и други експертизи. За най-тежкото от трите престъпления е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *