Оборотът на БФБ се е увеличил със 104% през миналата година

БФБ Българска фондова борса

На 819 млн. лева възлиза оборотът на "Българска фондова борса" АД (БФБ) през миналата година, което е със 106% повече спрямо 2020-а. Ръст от 42% до 86 863 има и при броя на сделките.
За 21-а поредна година БФБ награди брокерите, постигнали най-високи резултати през 2021 година. Церемонията беше официално открита от Мария Филипова – заместник-председател на Комисия за финансов надзор, Васил Големански – заместник-председател на съвета на директорите на "БФБ-София" и Маню Моравенов – изпълнителен директор на фондовата ни борса.
"БФБ-София" отличи най-добре представилите се през изминалата година дружества в шест категории.
За инвестиционен посредник, реализирал най-висок оборот на БФБ през 2021 г., на първо място е "Карол" АД. Следват го "Реал Финанс" АД и "Елана Трейдинг" АД.
Отличието за най-много сделки на БФБ през миналата година отиде при "Карол", а негови подгласници са "Елана Трейдинг" АД и "БенчМарк Финанс" АД.
"Карол" получи и наградата за инвестиционен посредник с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар през 2021 година.
За първи път БФБ даде награда за най-активна банка инвестиционен посредник и отличена с нея за 2021 г. е "Централна кооперативна банка" АД.
За емитент с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар през изминалата година беше наградена ИТ компанията "Алтерко" АД.
Юлиян Софрониев, основател и главен изпълнителен директор на "Биодит" АД, беше отличен за личност с най-голям принос за популяризирането на капиталовия пазар през 2021 година.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст