Парите от убийството на Ери Пехливанян били за погасяване на кредит и за нова кола

съд русе

Безработни и с богато криминално досие са двамата мъже, задържани за убийството на 57-годишната собственичка на аптеки в Русе Ери Пехливанян. Престъплението е извършено миналия вторник, но за него стана ясно късно снощи. Жертвата е убита заради 65 000 лева.

Извършителите на жестокото убийство са следили Ери Пехливанян в продължение на месец. Действали са изключително хладнокръвно. Единият се представил за полицай и под предлог, че иска да ѝ провери документите я отвлича от паркинг в центъра на Русе. Закопчава я с белезници. Идват в дома ѝ на ул. "Видин" и заедно със съучастника в престъплението задигат общо 65 000 в евро и лева. След това са се притеснили, че Ери Пехливанян може да ги разпознае, сочи БНТ.

Отвели я на 30 км от града и я удушили. На следващия ден разчленили тялото ѝ. От прокуратурата заявиха, че няма политически елемент в убийството. Жертвата е съпруга на координатора на ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян.

49-годишният джудист Гарабет е един от обвиняемите за тежкото престъпление. В дома му, където живее със съпругата и детето си, разследващите са открили полицейската униформа, с която е похитил Ери Пехливанян. Не е оказал съпротива при задържането си.

Убийството е извършено в района на Старото село край Иваново. Водолазни екипи са открили части от тялото.

След като удушили жертвата си, мъжете веднага си поделили парите. "Единият от тях в рамките на дни е погасил бързи кредити в размер на 16 000 лв., желанието на другия от обвиняемите е да си закупи автомобил", каза окръжният прокурор Георги Георгиев.

Единият от задържаните е съден за подкуп на митничар, а другият е разследван за бракониерство и иманярство. Прокуратурата ще настоява извършителите на престъплението да останат за постоянно в ареста. Доживотен затвор без замяна е максималната присъда, която могат да получат, ако бъдат признати за виновни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *