ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Правосъдният министър отрече да е обсъждана с нея кандидатура за шеф на КПКОНПИ

Комисия Магнитски Надежда Йорданова

С мен не е обсъждан въпросът за избор на нов председател на Антикорупционната комисия. Работим за разделянето на две комисии – така, както сме го говорили винаги. Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова днес във връзка с подадената от Сотир Цацаров оставка като председател на КПКОНПИ, предаде БГНЕС.

Правосъдният министър коментира, че се обсъждат два възможни варианта след закриването на специализираните съдилища, а именно кои да са компетентните съдилища, които да гледат делата за този тип престъпления. Тя припомни, че вариантите са два и каза, че въпросът е важен, но в никакъв случай няма да се превърне в препъни камък.

"Демократична България" има подготвени законови предложения, каза още Йорданова.

Специализираните съдилища и прокуратура ще вървят на бърза писта, а за Висшия съдебен съвет ще продължим измененията, след като чуем и професионалната общност.

Получихме едно изключително задълбочено писмо с изследване от Съюза на съдиите в България. Така че по тази тема ние ще чуем професионалната общност. Предвижда се организиране на кръгла маса, за да се чуят всички гледни точки, каза Йорданова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст