ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИТ секторът недоволен от липса на диалог с Асен Василев за осигурителния праг

IT-company

Въпреки заявената готовност от наша страна, не сме търсени и не сме участвали в диалог с Министерство на финансите относно планираното увеличение на максималния осигурителен праг, което засяга в най-голяма степен служителите в нашите компании. Това заяви в своя позиция Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) във връзка с представения проект на Бюджет 2022 от министъра на финансите Асен Василев и обявеното увеличение на максималния осигурителен праг на 3400 лева

"БАСКОМ обединява и представлява интересите на целия спектър от български, чуждестранни и смесени компании. Сред нашите членове има и продуктови и компании, предоставящи услуги, а най-често са такива с интереси и опит и в двете взаимно допълващи се направления. Намираме за неуместно противопоставянето, което прозвуча в изказването на министър Василев", допълват от асоциацията по повод информацията за проведени съгласувателни срещи от финансовия министър с неназовани ИТ компании.

В декларацията се акцентира, че високотехнологичният сектор в България и в частност софтуерните компании в него са едни от малкото, работещи изцяло на светло и предлагащи заплати в пъти над средните за България. Това са компаниите, които “продават” качество и висока добавена стойност на клиенти от цял свят и дърпат стандарта на живот и икономиката напред.

"Отдаваме горните неточности на факта, че министър Василев не е добре запознат с реалното развитие и постижения на компаниите, които представляваме, и оставаме в готовност за среща с него и министъра на инвестициите и растежа Даниел Лорер, обобщават от БАСКОМ.

https://www.facebook.com/BASSCOMTheBulgarianAssociationofSoftwareCompanies/posts/458857819172409

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст