ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

САЩ обсъждат с Катар доставки на газ в ЕС при ескалация около Украйна

газово находище афродита кипър сондаж природен газ

Представители от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън водят преговори с властите в Катар за възможни доставки в Европа на природен газ от тази азиатска страна в случай на невъзможност за получаване на синьото гориво от Русия заради потенциална ескалация на ситуацията около Украйна. Това  съобщава агенция Bloomberg като се позовава на свой източник.

По неговите сведения, Байдън планира да покани във Вашингтон емира на Катар шейх Тамим бен Хамад Ал-Тани, като срещата може да се състои още през този месец. Както отбелязва агенцията, американските власти искат по този начин да разсеят опасенията на своите европейски съюзници за това, че те ще могат да отопляват своите домове през зимния период и в случай на ескалация на конфликта.

В последно време в страните от Западна Европа, а също така и в Киев, се чуват твърдения за възможно нахлуване на Русия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече подобна информация безпочвена и само нагнетяваща напрежението. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст